BAP 12

VE Davud Kişin oğlu Saulun yüzünden henüz saklanmakta iken, Tsiklaga, onun yanına gelenler şunlardır; ve onlar yiğitler arasında, cenkte onun yardımcıları idiler.
2. Bunlar Benyaminden, Saulun kardeşlerinden, yay çekenler idiler, taş atmakta ve yay ile ok atmakta sağ ve sol ellerile alışık adamlardı.
3. Baş Ahiezer idi; ve Yoaş, Gibeatlı Şemaanın oğulları, ve Yeziel, ve Pelet, Azmavetin oğulları, ve Beraka, ve Anatotlu Yehu,
4. ve Otuzlar arasında bir yiğit olup Otuzlar üzerinde olan Gibeonlu İşmaya, ve Yeremya, ve Yahaziel, ve Yohanan, ve Gederalı Yozabad,
5. Eluzay, ve Yerimot, ve Bealya, ve Şemarya, ve Haruflu Şefatya,
6. Elkana, ve İşşiya, ve Azarel, ve Yoezer, ve Yaşobeam, Korahîler,
7. ve Yoela, ve Zebadya, Gedordan Yerohamın oğulları.
8. Ve Gadîlerden ayrılıp Davuda, çölde olan hisara gelenler, cenge alışık, büyük kalkan ve kargı kullanabilen cesur yiğitlerdi; yüzleri aslan yüzü gibi idi, ve seğirtmekte dağlar üzerindeki ceylanlar gibi idiler:
9. baş Ezer, ikinci Obadya, üçüncü Eliab,
10. dördüncü Mişmanna, beşinci Yeremya,
11. altıncı Attay, yedinci Eliel,
12. sekizinci Yohanan, dokuzuncu Elzabad,
13. onuncu Yeremya, on birinci Makbannay.
14. Bunlar Gad oğullarından ordu başları idiler; en küçük olanı yüz adama, ve en büyük olanı bin adama denkti.
15. Birinci ayda Erden bütün kıyılarına taşmışken ondan geçenler bunlardır; ve derelerde oturanların hepsini şarka ve garba doğru kaçırdılar.
16. Benyamin ve Yahuda oğullarından da Davudun yanına, hisara geldiler.
17. Ve Davud onları karşılamağa çıktı, ve cevap verip onlara dedi: Eğer bana yardım için barışıklıkla geldinizse, yüreğim sizinle bir olacaktır; fakat ellerimde zorbalık yokken beni düşmanlarımın eline vermek için geldinizse, atalarımızın Allahı bunu görsün ve cezasını versin.
18. Ve Ruh, Otuzların başı Amasay üzerine geldi, ve o dedi: Ey Davud, biz seniniz, ve ey Yesse oğlu, biz seninleyiz; selâm, sana selâm, ve sana yardım edenlere selâm olsun; çünkü Allahın sana yardım ediyor. Ve Davud onları aldı, ve kendilerini çete başıları etti.
19. Davud Filistilerle beraber Saula karşı cenk için gelince Manasseden de bazıları Davuda geçtiler; fakat Filistîlere yardım etmediler; çünkü Filistîlerin beyleri öğütleşip: Davud başımızı satarak efendisi Saula geçecektir, diye onu yanlarından gönderdiler.
20. Davud Tsiklaga giderken, Manasseden binlerin başları olan Adna, ve Yozabad, ve Yediael, ve Mikael, ve Yozabad, ve Elihu, ve Tsilletay, Manasseden ona geçtiler.
21. Ve çetelere karşı bunlar Davuda yardım ettiler; çünkü hepsi cesur yiğitlerdi, ve orduda başbuğlardılar.
22. Çünkü Davuda yardım etmek için, Allah ordusu gibi büyük bir ordu oluncıya kadar, günden güne ona geliyorlardı.
23. Ve RABBİN sözüne göre Saulun kırallığını Davuda çevirmek için onun yanına, Hebrona gelen cenge silâhlanmış reislerin sayıları şunlardır.
24. Büyük kalkan ve kargı taşıyan Yahuda oğulları, cenge silâhlanmış altı bin sekiz yüz kişi.
25. Şimeon oğullarından, cenk için cesur yiğitler, yedi bin yüz kişi.
26. Levi oğullarından dört bin altı yüz kişi.
27. Ve Yehoyada Harun evinin reisi idi; ve onunla beraber üç bin yedi yüz kişi,
28. ve genç cesur bir yiğit olan Tsadok, ve atası evinden yirmi iki reis vardı.
29. Ve Saulun kardeşleri Benyamin oğullarından üç bin kişi; çünkü o vakte kadar onların çoğu Saul evine sadık kalmışlardı.
30. Ve Efraim oğullarından yirmi bin sekiz yüz kişi, cesur yiğitler, ataları evlerinde adları anılan adamlar.
31. Ve Manassenin yarım sıptından gelip Davudu kıral etmek için adları ile gösterilen on sekiz bin kişi.
32. Ve İssakar oğullarından İsrailin ne etmesi gerek olduğunu bilmek için zamanları anlamakta bilgili olanlar; onların başları iki yüz kişi idi; ve bütün kardeşleri onların ağzına bakarlardı.
33. Zebulundan bütün cenk âletlerile orduya çıkan, cenk düzenini kurabilen, ve iki yürekli olmıyarak cenkte saf bağlıyan elli bin kişi.
34. Ve Naftaliden bin reis, ve onlarla beraber büyük kalkanla ve mızrakla otuz yedi bin kişi.
35. Ve Danîlerden cenk düzenini kurabilen yirmi sekiz bin altı yüz kişi.
36. Ve Aşerden cenge çıkanlar, cenk düzenini kurabilenler, kırk bin kişi.
37. Ve Erdenin ötesinden Rubenîlerden, ve Gadîlerden, ve Manassenin yarım sıptından cenk için her çeşit cenk âletlerile yüz yirmi bin kişi.
38. Bütün bunlar, cenk adamları, cenkte saf bağlıyanlar, Davudu bütün İsrail üzerine kıral etmek için, bütün yürekle Hebrona geldiler; ve İsrailin bütün artakalanı da Davudu kıral etmek için yürekleri birdi.
39. Ve orada üç gün Davudla beraber kaldılar, ve yiyip içtiler; çünkü kardeşleri onlar için hazırlık yapmışlardı.
40. Ve İssakara, ve Zebuluna, ve Naftaliye varıncıya kadar onlara yakın olanlar, eşekler, ve develer, ve katırlar, ve öküzler üzerinde ekmek, hamur işi yemekler, basılmış incir, ve kuru üzüm salkımları, ve şarap, ve yağ, ve pek çok sığırla koyun getirdiler; çünkü İsrailde sevinç vardı.