BAP 14

VE Sur kıralı Hiram Davuda ulaklar, ve ona ev yapmak için erz ağaçları, ve duvarcılarla dülgerler gönderdi.
2. Ve Davud anladı ki, RAB İsrail üzerine kıral olarak kendisini pekiştirmişti; çünkü kavmı İsrailin hatırı için kırallığı yükselmişti.
3. Ve Davud Yeruşalimde yine karılar aldı; ve yine oğullar ve kızlar babası oldu.
4. Ve kendisine Yeruşalimde doğanların adları şunlardır: Şammua, ve Şobab, Natan, ve Süleyman,
5. ve İbhar, ve Elişua, ve Elpelet,
6. ve Noga, ve Nefeg, ve Yafia,
7. ve Elişama, ve Beeliada, ve Elifelet.
8. Ve Filistîler işittiler ki, Davud İsrail üzerine kıral olarak meshedildi, ve bütün Filistîler Davudu aramak için çıktılar; ve Davud işitip onlara karşı çıktı.
9. Ve Filistîler gelmişler, ve Refaim deresinde akın etmişlerdi.
10. Ve Davud Allahtan sorup dedi: Filistîlere karşı çıkayım mı? ve onları elime verecek misin? Ve RAB ona dedi: Çık; ve onları senin eline vereceğim.
11. Ve Baal-peratsime çıktılar, ve Davud orada onları vurdu; ve Davud dedi: Sular bentleri kırdığı gibi Allah düşmanlarımı benim elimle kırdı. Bundan dolayı o yerin adını Baal-peratsim* koydular.
12. Ve ilâhlarını orada bıraktılar; ve Davud emretti, ve onlar ateşte yakıldı.
* Gedikler yeri.
13. Ve Filistîler o derede bir daha akın ettiler.
14. Ve Davud yine Allahtan sordu; ve Allah ona dedi: Onların ardından çıkmıyacaksın; onlardan dön, ve dut ağaçlarının karşısında onların üzerine gel.
15. Ve vaki olacak ki, dut ağaçlarının tepelerinde yürüyüş sesi işitince, cenge o zaman çıkacaksın; çünkü Allah senin önünde Filistîlerin ordusunu vurmak için çıkmıştır.
16. Ve Davud Allahın kendisine emrettiği gibi yaptı; ve Gibeondan Gezere varıncıya kadar Filistîlerin ordusunu vurdular.
17. Ve Davudun adı bütün memleketlere yayıldı; ve RAB bütün milletlere Davud korkusunu saldı.