BAP 13

VE Davud binlerin ve yüzlerin başları ile, her reisle danıştı.
2. Ve Davud bütün İsrail cemaatine dedi: Eğer size iyi görünüyorsa, ve bu iş Allahımız RABDEN ise, dışarıya her tarafa, İsrailin bütün memleketlerinde artakalan kardeşlerimize, ve onlarla beraber kendi otlak şehirlerinde bulunan kâhinlere ve Levililere gönderelim de yanımıza toplansınlar;
3. ve Allahımızın sandığını bize getirelim; çünkü Saulun günlerinde onu aramadık.
4. Ve bütün cemaat: Öyle yaparız, dediler; çünkü bütün kavmın gözünde bu iş doğru idi.
5. Ve Allahın sandığını Kiryat-yearimden getirmek için, Davud Mısır vadisi Şihordan Hamata girilecek yere kadar bütün İsraili topladı.
6. Ve Davud bütün İsraille beraber, kerubiler üstunde oturan RAB Allahın sandığını, İsimle çağırılan sandığını, Baaladan, Yahudanın Kiryat-yeariminden çıkarmak için oraya çıktı.
7. Ve Allahın sandığını yeni bir arabaya bindirdiler, ve Abinadabın evinden çıkardılar; ve Uzza ve Ahyo arabayı sürüyorlardı.
8. Ve Davudla bütün İsrail, ilâhilerle, ve çenklerle, ve santurlarla, ve teflerle, ve zillerle, ve borularla Allahın önünde bütün kuvvetlerile oynadılar.
9. Ve Kidonun harman yerine geldiler, ve Uzza sandığı tutmak için elini uzattı; çünkü öküzler tökezlemişlerdi.
10. Ve Uzzaya karşı RABBİN öfkesi alevlendi, ve onu vurdu, çünkü sandığın üzerine elini uzatmıştı; ve orada Allahın önünde öldü.
11. Ve Davud öfkelendi, çünkü RAB Uzzayı vurmuştu; ve o yere Perets-uzza* dedi, ve bugüne kadar öyle denir.
12. Ve Davud o gün RABDEN korkup dedi: Allahın sandığını nasıl yanıma getireyim?
13. Ve Davud sandığı yanına Davud şehrine götürmedi, fakat Davud onu Gatlı Obed-edomun evine saptırdı.
14. Ve Allahın sandığı onun evinde, Obed-edomun evi halkı ile beraber üç ay kaldı; ve RAB Obed-edomun evini, ve onun her şeyini bereketli kıldı.
* Uzza gediği.