BAP 5

VE İsrailin ilk oğlu Ruben oğulları (çünkü o ilk oğlu idi; fakat, mademki babasının yatağını murdar etti, onun ilk oğulluk hakkı İsrailin oğlu Yusufun oğullarına verildi; ve onun nesebi ilk oğulluk hakkına göre sayılmadı.
2. Çünkü Yahuda kardeşlerinden daha kuvvetli oldu, ve hükümdar ondan geldi; fakat ilk oğulluk hakkı Yusufundu),
3. İsrailin ilk oğlu Rubenin oğulları: Hanok, ve Pallu, Hetsron, ve Karmi.
4. Yoelin oğulları: onun oğlu Şemaya, onun oğlu Gog, onun oğlu Şimei,
5. onun oğlu Mika, onun oğlu Reaya, onun oğlu Baal,
6. onun oğlu Aşur kıralı Tilgat-pilneserin sürdüğü Beera; kendisi Rubenîlerin beyi idi.
7. Ve kardeşleri aşiretlerine göre, zürriyetlerinin nesebi sayıldığı zaman: baş Yeiel, ve Zekarya,
8. ve Yoelin oğlu, Şemanın oğlu, Azazın oğlu Bela, o Neboya ve Baal-meona kadar Aroerde oturuyordu;
9. ve şarka doğru Fırat ırmağından çölün girilecek yerine kadar oturuyordu, çünkü onların sığırları Gilead diyarında çoğaldılar.
10. Ve Saulun günlerinde Hagrîlerle cenkettiler, ve bunlar onların elile düştüler, ve Gileadın şarkında onlar bütün memlekette onların çadırlarında oturdular.
11. Ve Gad oğulları Başan diyarında Salekaya kadar onların karşısında oturdular;
12. başı Yoel, ve ikincisi Şafam, ve Yanay, ve Başanda Şafat.
13. Ve ataları evlerinden olan kardeşleri: Mikael, ve Meşullam, ve Şeba, ve Yoray, ve Yakan, ve Zia, ve Eber, yedi.
14. Bunlar, Buzun oğlu, Yahdonun oğlu, Yeşişayın oğlu, Mikaelin oğlu, Gileadın oğlu, Yaroahın oğlu, Hurinin oğlu, Abihailin oğulları idiler.
15. Guninin oğlu, Abdielin oğlu Ahi, babaları evlerinin başı idi.
16. Ve Gileadda, Başanda, ve kasabalarında ve çıkış yerlerine kadar Şaronun bütün otlaklarında oturdular.
17. Yahuda kıralı Yotamın günlerinde, ve İsrailin kıralı Yeroboamın günlerinde bunların hepsi neseblerine göre sayıldılar.
18. Ruben oğulları, ve Gadîler, ve Manassenin yarım sıptı, yiğit adamlardan, kalkan ve kılıç taşıyan, ve yay ile ok atan, ve cenk için talimli olup orduya çıkan, kırk dört bin yedi yüz altmış kişi idi.
19. Ve Hagrîlerle, Yetur, ve Nafiş, ve Nodab ile cenkettiler.
20. Ve onlara karşı kendilerine yardım olundu, ve Hagrîler ve bütün onlarla beraber olanlar onların eline verildi; çünkü cenkte Allaha feryat ettiler, ve onları işitti, çünkü ona güvenmişlerdi.
21. Ve onların hayvanlarını, elli bin develerini, ve iki yüz elli bin koyunu, ve iki bin eşeklerini, ve yüz bin adamı sürüp götürdüler.
22. Çünkü vurulup düşenler çok oldu, çünkü bu cenk Allahtandı. Ve sürgün vaktine kadar onların yerinde oturdular.
23. Ve Manassenin yarım sıptı oğulları memlekette oturdular; Başandan Baal-hermona ve Senire ve Hermon dağına kadar yayıldılar.
24. Ve ataları evlerinin başları şunlardı: Efer, ve İşi, ve Eliel, ve Azriel, ve Yeremya, ve Hodavya, ve Yahdiel, cesur yiğitler, şöhretli adamlar, ataları evlerinin başları.
25. Ve atalarının Allahına karşı suç ettiler, ve Allahın önlerinden helâk ettiği memleket kavmlarının ilâhları ardınca zina ettiler.
26. Ve İsrailin Allahı Aşur kıralı Pulun ruhunu, ve Aşur kıralı Tilgat-pilneserin ruhunu uyandırdı, ve onları, Rubenîleri, ve Gadîleri, ve Manassenin yarım sıptını sürdü, ve onları Halaha, ve Habora, ve Haraya, ve Gozan ırmağına götürdü. Bugüne kadar oradadırlar.