BAP 15

VE Davud, kendisi için Davud şehrinde evler yaptı; ve Allahın sandığı için yer hazırladı, ve onun için çadır kurdu.
2. O zaman Davud dedi: Levililerden başkası Allahın sandığını taşıyamaz; çünkü Allahın sandığını taşımak için, ve kendisine ebediyen hizmet etmek için RAB onları seçti.
3. Ve Davud RABBİN sandığı için hazırlamış olduğu yere onu çıkarmak üzre bütün İsraili Yeruşalime topladı.
4. Ve Davud Harun oğullarını, ve Levilileri topladı:
5. Kohat oğullarından, reis Urielle kardeşleri, yüz yirmi kişi;
6. Merari oğullarından, reis Asaya ile kardeşleri, iki yüz yirmi kişi;
7. Gerşom oğullarından, reis Yoel ile kardeşleri, yüz otuz kişi;
8. Elitsafan oğullarından, reis Şemaya ile kardeşleri, iki yüz kişi;
9. Hebron oğullarından, reis Eliel ile kardeşleri, seksen kişi;
10. Uzziel oğullarından, reis Amminadab ile kardeşleri, yüz on iki kişi.
11. Ve Davud kâhinleri, Tsadokla Abiatarı, ve Levilileri, Urieli, Asayayı, ve Yoeli, Şemayayı, ve Elieli, ve Amminadabı çağırdı,
12. ve onlara dedi: Siz Levililer arasında atalar evlerinin başlarısınız; siz ve kardeşleriniz, kendinizi takdis edin, ve İsrailin Allahı RABBİN sandığını onun için hazırlamış olduğum yere çıkarın.
13. Çünkü geçen sefer siz taşımadınız, biz de onu usule göre aramadık, diye Allahımız RAB bizi vurdu.
14. Ve İsrail Allahı RABBİN sandığını çıkarmak için kâhinlerle Levililer kendilerini takdis ettiler.
15. Ve RABBİN sözüne göre, Musanın emretmiş olduğu gibi, Levi oğulları Allahın sandığının kolları kendi omuzları üzerinde olarak onu taşıdılar.
16. Ve Davud Levililerin reislerine, musiki âletleri, santurlar, çenkler, ve ziller çalarak sevinçle ses yükselten ilahicileri, kardeşlerinden tayin etsinler diye söyledi.
17. Ve Levililer Yoelin oğlu Hemanı, ve kardeşlerinden Berekyanın oğlu Asafı; ve kardeşleri Merari oğullarından Kuşayanın oğlu Eytanı;
18. ve bunlarla beraber ikinci sınıf kardeşlerinden kapıcıları, Zekaryayı, Beni, ve Yaazieli, ve Şemiramotu, ve Yehieli, ve Unniyi, Eliabı, ve Benayayı, ve Maaseyayı, ve Mattityayı, ve Elifelehuyu, ve Mikneyayı, ve Obed-edomu, ve Yeieli tayin ettiler.
19. Ve ilâhiciler, Heman, ve Asaf, ve Eytan, yüksek ses çıkaran tunç zillerle;
20. ve Zekarya, ve Aziel, ve Şemiramot, ve Yehiel, ve Unni, ve Eliab, ve Maaseya, ve Benaya, Alamot üzre santurlarla;
21. ve Mattitya ve Elifelehu, ve Mikneya, ve Obed-edom, ve Yeiel, ve Azazya, Şeminit üzre çenklerle kılavuzluk etsinler diye tayin olundular.
22. Ve taşıma işinde Levililerin reisi olan Kenanya, taşımada ögretici idi, çünkü anlayışlı idi.
23. Ve Berekya, ve Elkana sandığa kapıcı idiler.
24. Ve Şebanya, ve Yoşafat, ve Netanel, ve Amasay, ve Zekarya, ve Benaya, ve Eliezer, kâhinler, Allahın sandığı önünde boru çalıyorlardı; ve Obed-edom ve Yehiya sandığa kapıcı idiler.
25. Ve RABBİN ahit sandığını Obed-edomun evinden sevinçle çıkarmak için Davudla İsrailin ihtiyarları ve binlerin başları gittiler.
26. Ve vaki oldu ki, RABBİN ahit sandığını taşıyan Levililere Allah yardım edince, yedi boğa ile yedi koç kurban ettiler.
27. Ve Davud ince ketenden bir cübbe giyinmişti, ve sandığı taşıyan bütün Levililer, ve ilâhicilerle taşıma üzerinde olan Kenanya da öyle idi; Davudun üzerinde keten efod da vardı.
28. Ve bütün İsrail bağırışla, ve zurnalar üfliyerek, borular ve zillerle, ve yüksek ses çıkaran santurlar ve çenkler çalarak RABBİN ahit sandığını çıkardılar.
29. Ve vaki oldu ki, RABBİN ahit sandığı Davud şehrine geldiği zaman, Saulun kızı Mikal pencereden baktı, ve kıral Davudu sıçrıyıp raksederken gördü; ve yüreğinde onu hor gördü.