BAP 19

VE bundan sonra vaki oldu ki, Ammon oğullarının kıralı Nahaş öldü, ve yerine oğlu kıral oldu.
2. Ve Davud dedi: Nahaşın oğlu Hanuna iyilik edeyim, çünkü babası bana iyilik etti. Ve babasından ötürü onu taziye için Davud ulaklar gönderdi. Ve Davudun kulları Hanunu taziye etmek için onun yanına, Ammon oğulları diyarına geldiler.
3. Ve Ammon oğullarının reisleri Hanuna dediler: Davud sana taziyeciler göndermekle babana hürmet mi ediyor sanıyorsun? onun kullarının senin yanına gelmeleri araştırmak, ve yıkmak, ve memleketi çaşıtlamak için değil midir?
4. Ve Hanun Davudun kullarını tutup onları tıraş etti, ve esvaplarını oturak yerine kadar ortadan kesti, ve onları gönderdi.
5. Ve bu adamlara olan işi gidip Davuda bildirdiler. Ve Davud onları karşılamak için adam gönderdi, çünkü o adamlar çok utanıyorlardı. Ve kıral dedi: Sakalınız uzayıncıya kadar Erihada oturun, ve o zaman dönün.
6. Ve Ammon oğulları, kendilerini Davuda mekruh kıldıklarını gördüler, ve Hanun ile Ammon oğulları, Mezopotamyadan, ve Aram-maakadan, ve Tsobadan kendilerine ücretle cenk arabaları ve atlılar tutmak için bin talant* gümüş gönderdiler.
7. Ve kendilerine otuz iki bin araba, ve Maaka kıralını, ve onun kavmını ücretle tuttular, onlar da gelip Medebanın önünde ordugâh kurdular. Ve Ammon oğulları kendi şehirlerinden toplanıp cenge geldiler.
8. Ve Davud işitip Yoabı, ve bütün yiğitler ordusunu gönderdi.
9. Ve Ammon oğulları çıkıp şehrin kapısında cenge dizildiler; ve gelmiş olan kırallar ayrıca kırda idiler.
* Tartılar ve ölçüler cetveline bak.
10. Ve cengin yüzü önden ve arkadan kendisine karşı olduğunu Yoab görünce, bütün İsrailin seçme adamlarından ayırdı, ve onları Suriyelilere karşı dizdi.
11. Ve kavmın artakalanlarını kardeşi Abişayın eline verdi; ve onlar Ammon oğullarının karşısına dizildiler.
12. Ve dedi: Eğer Suriyeliler benden kuvvetli olurlarsa, o zaman sen bana yardım edersin; ve eğer Ammon oğulları senden kuvvetli olurlarsa, o zaman ben sana yardım ederim.
13. Yürekli ol, ve kavmımız için, ve Allahımızın şehirleri için yiğitlikler edelim; ve RAB gözünde iyi olanı etsin.
14. Ve Yoabla yanında olan kavm Suriyelilerin karşısında cenk için yaklaştılar, ve Yoabın önünden onlar kaçtılar.
15. Ve Suriyelilerin kaçmış olduklarını Ammon oğulları görünce, onlar da kardeşi Abişayın önünden kaçıp şehre girdiler. O zaman Yoab Yeruşalime geldi.
16. Ve İsrailin önünde bozulduklarını Suriyeliler görünce, ulaklar gönderdiler, ve Hadarezerin ordu başbuğu Şofak başlarında olarak Irmağın ötesinde olan Suriyelileri çıkardılar.
17. Ve Davuda bildirildi; ve bütün İsraili toplayıp Erdenden geçti, ve onların üzerine geldi, ve onlara karşı saf bağladı. Ve Davud Suriyelilere karşı saf bağlıyınca, onun ile cenkettiler.
18. Ve Suriyeliler İsrailin önünden kaçtılar; ve Davud Suriyelilerden yedi bin araba cenkçilerile kırk bin yaya asker öldürdü, ordu başbuğu Şofakı da öldürdü.
19. Ve Hadarezerin kulları İsrailin önünde bozulduklarını görünce, Davudla barışıklık edip ona kulluk ettiler; ve artık Suriyeliler Ammon oğullarına yardım etmek istemediler.